איך תדעו האם הילד שלכם זקוק לעזרה של איש מקצוע

    זקוקים לייעוץ ? לשיחת היכרות ללא עלות השאירו פרטים עכשיו



    כהורים, אנחנו מצווים לזהות כל סימן למצוקה אצל כל ילד או ילדה. רצוי כמובן שהזיהוי יהיה מידי, לפני שמצטברים נזקים חמורים, אבל לא תמיד מדובר במשימה פשוטה. בעיה פיזית תתבלט מן הסתם לעין, ואצל ילדים שנוהגים לשתף בכל דבר, הם ידווחו גם על קושי רגשי (גם אם לא יגדירו אותו באופן מדויק). יחד עם זאת יש גם לא מעט מצבים שבהם ילד או ילדה זקוקים לעזרה ולא מודעים לכך או לא פונים להורים מסיבה אחרת – ולכן חשוב להיות ערניים לסימני מצוקה ובפרט לאלה שיפורטו מיד.

    הימנעות

    סוג אחד של סימנים למצוקה שחשוב לטפל בה באופן מקצועי – למשל באמצעות טיפול CBT בילדים – הוא הימנעות. כך למשל ילד שמנסה להתחמק שוב ושוב מללכת לבית הספר, בין אם הוא בכיתה ג' ובין אם כבר בחטיבת הביניים או בתיכון, הוא קרוב לוודאי ילד שמתמודד עם קושי רגשי ממשי. גם הימנעות מפעילויות פנאי שסיפקו לילד עניין והנאה היא נורת אזהרה – אלא אם כן הוא המיר אותן בתחביבים ופעילויות אחרות.

    הימנעות מאינטראקציות חברתיות היא כבר כתובת זועקת על הקיר. הסיבה לכך עלולה להיות אירוע טראומתי כגון חרם, דימוי עצמי ירוד או חרדות עמוקות, וחשוב למצוא לכך מענה בעזרת איש מקצוע.

    תנודות קיצוניות במצבי הרוח ובהתנהגות

    מצב הרוח של ילדים, ובעצם גם של מבוגרים, עשוי להשתנות בהתאם לנסיבות, אבל כשהתנודות קיצוניות ובמקרים רבים אין להן מקור חיצוני, זוהי בהחלט סיבה לדאגה. גם שינויים חדים בהתנהגות – למשל אכילה מופרזת או דווקא ההפך, חוסר תיאבון בולט – מהווים סימן למצוקה שאינה בהכרח פיזית וייתכן כי הגורם לה הוא רגשי. בהתאם מומלץ לשים לב לכל שינוי ואם התנודות תכופות וחדות לפנות לעזרה מקצועית.

    הפרעות בשינה

    כל הפרעה בשינה עשויה להיות גם היא ביטוי חיצוני למצוקה פנימית. קושי להירדם, יקיצות רבות בלילות, שינה מרובה מדי, רצון לחזור לישון עם ההורים בגיל בי"ס יסודי וכו' – כל אלה מחייבים התייחסות ופתרון.

    סימן נוסף שחשוב לשים אליו לב הוא שקרים. אמנם כל ילד בכל גיל עשוי לנסות להסתיר מהוריו את האמת מעת לעת, אבל שקרים בוטים בנושאים מהותיים הם כבר עדות לקושי בהתמודדות עם המציאות. פתרון אפקטיבי הוא אימון אינטגרטיבי. זהו אימון שמטפל בו זמנית בכל ההיבטים הרלוונטיים של ההתנהגות: הרגש, השכל, הכוונה, הדיבור וכמובן המעשה. ההתייחסות המפורטת לכל אספקט מאפשרת לילד להבין שיש לו בחירה נרחבת, ולאחר מכן לבחור במסלול הטוב ביותר עבורו.

    מה היה לנו עד עכשיו?
    איילת קרניאל עזרא
    איילת קרניאל עזרא

    איילת קרניאל עזרא, מומחית באימון ילדים ונוער ובטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). עוסקת בטיפול מעל 20 שנה. בעלת קליניקה המשלבת אימונים וטיפולים המותאמים אישית. מאמנת ילדים החווים קשיים רגשיים, חברתיים, התנהגותיים ולימודיים מהגיל הרך ועד תיכון. מטפלת בחרדה, דיכאון, תקיעות ופוביות שונות במבוגרים. בעלת ניסיון רב בטיפול בקהילה. בוגרת אוניברסיטת באר שבע, בית הספר לרוקחות באנגליה, אוניברסיטת תל אביב, מכללת וינגייט, בית הספר למאמנים מכון "דרך הדעת", המרכז לאימון וטיפול קוגניטיבי התנהגותי ועוד.

    לתיאום שיחת ייעוץ

    הציגו את עצמכם ואני אחזור אליכם תוך זמן קצר.

    Call Now Button דילוג לתוכן