סימנים להתקף חרדה

    זקוקים לייעוץ ? לשיחת היכרות ללא עלות השאירו פרטים עכשיו



    מה הם הסימנים להתקף חרדה ואיך ניתן להתגבר על החרדה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT

    מהם הסימנים להתקף חרדה

    התקף חרדה (או התקף פאניקה) מאופיין בפחד עז ובלתי נשלט ובפרט פחד למות, פחד מאיבוד שליטה, פחד מאיבוד הדעת.

    איך לזהות התקף חרדה? מה לעשות כשזה קורה?

    חרדה היא רגש נורמלי, היא מאפשרת לנו להרגיש קשובים ומסוגלים להגיב למתרחש מסביב לנו. ככלל, חרדה מאופיינת בהיפראקטיביות המגבירה את הדריכות והופכת אותנו לרגישים יותר.

    יחד עם זאת, לעתים חרדה היא  פתולוגית. כאשר החרדה משתלטת על האדם ומונעת ממנו לתפקד, וההתרגשות הופכת להיות בלתי אפשרית לשליטה, אנו חווים "התקף חרדה".

    התקף חרדה: הסיבות

    התקף החרדה מתרחש בעיקר אצל אנשים הסובלים מחרדות קשות או קלות, אך יכול להתרחש גם במפתיע וללא סיבה מיוחדת. חרדה קשורה לרוב בפחד ממוות או פחד מאיבוד שליטה, ללא אפשרות לנמק את המתרחש, כל עוד התקף הפאניקה נמשך (בין מספר דקות למספר שעות).

    הפרעה זו שכיחה פי 2 עד 3 בקרב נשים יותר מאשר אצל גברים, ונפוצה יותר אצל אנשים בגילאים צעירים (במיוחד בגילאי 25-44).

    התקף חרדה יכול להיות קשור להפרעה אחרת כמו דיכאון, או למצב חרדתי אחר כמו פוביה. בנוסף, אורח חיים לא בריא כמו קפה, סיגריות או שימוש בסמים עלול לקדם את הופעתן של הפרעות חרדה.

    התקף חרדה: סימפטומים

    התקף חרדה מופיע באופן פתאומי וגורם לעלייה מהירה מאוד בקצב דפיקות הלב. שיא ההתקף נמשך בדרך כלל כעשר דקות, ואז ישנה ירידה הדרגתית. בסך הכל, התקף חרדה אורך בדרך כלל כשעתיים עד שלוש. ישנן דרגות שונות של התקפי חרדה: התקף חרדה בודד והתקף חרדה חריף. אם זה חוזר על עצמו, ההתקף מכונה הפרעת חרדה.

    ביטויים פיזיים: דופק מוגבר (דפיקות לב, טכיקרדיה), חיוורון, רעידות, הזעה, תחושת מחנק או חנק, כאבים בחזה, בחילות, הקאות, סחרחורת, כאבי ראש.

    סימנים התנהגותיים: השתטחות או שיטוט ללא מטרה, חוסר יכולת לשבת במקום ולהירגע.

    ביטויים קוגניטיביים: פחד בלתי סביר, תחושת מוות קרוב, תחושות אסוניות.

    התקף חרדה: מה לעשות?

    בעת או לאחר התקף חרדה, יש לבטל פתולוגיה סומטית אמיתית. בפרט, הערכה רפואית תעזור לוודא שאיננו עומדים בפני בעיה פיזיולוגית כמו התקף לב. ברגע שהאפשרויות הללו נשללו, התקפי חרדה דורשים לעיתים  טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי או שילוב של השניים.

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) היא דרך נפוצה לטיפול בחרדות. טיפול בחרדות CBT מסייע למטופל להתמודד ולהתרחק ממחשבותיו השליליות, להן המטופל מייחס חשיבות מוגזמת. מטפל CBT מסתמך על כלים כגון ארגון קוגניטיבי מחדש, חשיפה, תשאול סוקרטי ועוד ומעניק למטופל כלים להתמודד עם החרדות שלו.

    שמי איילת קרניאל עזרא, אני מטפלת  CBT בחרדה ודיכאון. אני מלווה מטופלים בכל הגילאים ומקנה להם  הרגלי חיים בריאים בתוך זמן קצר.

    מוזמנים לקרוא גם על חרדת נהיגה וגם על חרדת בחינות או חרדת כלבים >>

    מה היה לנו עד עכשיו?
    איילת קרניאל עזרא
    איילת קרניאל עזרא

    איילת קרניאל עזרא, מומחית באימון ילדים ונוער ובטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). עוסקת בטיפול מעל 20 שנה. בעלת קליניקה המשלבת אימונים וטיפולים המותאמים אישית. מאמנת ילדים החווים קשיים רגשיים, חברתיים, התנהגותיים ולימודיים מהגיל הרך ועד תיכון. מטפלת בחרדה, דיכאון, תקיעות ופוביות שונות במבוגרים. בעלת ניסיון רב בטיפול בקהילה. בוגרת אוניברסיטת באר שבע, בית הספר לרוקחות באנגליה, אוניברסיטת תל אביב, מכללת וינגייט, בית הספר למאמנים מכון "דרך הדעת", המרכז לאימון וטיפול קוגניטיבי התנהגותי ועוד.

    לתיאום שיחת ייעוץ

    הציגו את עצמכם ואני אחזור אליכם תוך זמן קצר.

    Call Now Button דילוג לתוכן